Mijn eerste boek! 2021-07-21T19:25:40+02:00

De Singlereis is nu verkrijgbaar!

Afgelopen 19 juni was het zover: mijn debuutroman De Singlereis werd gepubliceerd! Vanaf nu is het boek dus verkrijgbaar!

Cover van De Singlereis

Tijdens een geweldige bijeenkomst bij Haagse koffietent Hometown waar ik het meeste schrijfwerk heb gedaan, werd het eerste exemplaar uitgereikt. Oh jongens, wat ben ik trots!

Wil je het boek bestellen? Dan kan via de site van Uitgeverij Betelgeuze, of via bol.com.

==================================================================================================

Mijn eerste boek: stand van zaken

Afgelopen jaar schreef ik al (zie hieronder) dat ik een uitgever had gevonden voor mijn eerste boek. Dat was natuurlijk fantastisch, maar: ik was er toen natuurlijk nog niet! Het manuscript moest herschreven worden en geredigeerd, en oh ja, toen kwam er ook nog zoiets als corona voorbij…. Kortom, er was zat werk aan de winkel en er liepen hier en daar wat beren op de weg. Maar wat is de stand van zaken nu?

Op advies van de uitgever en de redacteur heb ik het afgelopen najaar de laatste hoofdstukken herschreven. Dat was pittig, maar leuk, om opnieuw het verhaal te beleven en er eens goed aan te schaven. Schrijven, doorstrepen, herschrijven, weer doorstrepen…
En toen werd het 2021! Op ouderwetse manier ben ik afgelopen februari met een rode pen en het hele manuscript uitgeprint nóg eens gaan redigeren, op zoek naar d’tjes en t’tjes en teveel spaties en punten en komma’s. Deze herziene en geredigeerde versie ligt nu bij de uitgever, om nogmaals door hen geredigeerd te worden. Ik ga de komende weken aan de slag met de teksten voor de achterflap, en een mooie foto. Daarna volgt de eerste proefdruk.

De tweede redigeer-ronde, na het herschrijven van met name de laatste 4 hoofdstukken

Ondertussen is mijn uitgever Arie aan de slag gegaan met het zoeken naar en ontwerpen van een fraaie omslag. Vorige week kreeg ik twee voorbeelden toegestuurd. Zelden ben ik ergens zó enthousiast over geweest!
Jongens jongens, ik kan er nu nog niets van laten zien maar ooooh, zó kleurrijk, zo… he-le-maal goed en passend!! Arie, you’ve nailed it!!

Jullie zien het: we zijn lekker bezig. Nu dus nog die kaft finetunen en voor de achterflap zorgen. Ondertussen redigeren we er nog lustig op los. En de planning? Als alles goed gaat komt mijn boek De Singlereis deze zomer uit!!!

Keep you posted!

==================================================================================================================

Dromen van een eigen boek

Oooh, wat heb ik daar lang van gedroomd. Een boek schrijven. Een verhaal opschrijven.
Oké, om heel eerlijk te zijn, droomde ik (en dat doe ik nog steeds) van een hele boekenplank vól met boeken waar mijn naam op prijkt. Maar überhaupt met eentje beginnen zou natuurlijk al reuze tof zijn. En dan niet alleen eentje schrijven (‘Hoi, ik ben Maaike, en ik ben schrijver’. Ja hoor, kom maar door!), maar natuurlijk ook uitgeven.
Via een uitgeverij.
Een échte uitgeverij.
En verdraaid, het ziet er naar uit dat het binnenkort nog gaat lukken ook! Joechei!

Waar gaat mijn boek over?

Mijn boek gaat over een achtdaagse reis naar Griekenland, naar een klein toeristisch stranddorpje op het schiereiland de Peloponnesos. Het is niet zo maar een reis, maar een singlevakantie voor de leeftijdscategorie 30-45 jaar. Hoofdpersoon is Isabella, een dertiger uit Den Haag die haar moeizame leventje als mislukte creatieve ondernemer maar wat graag even achter zich laat voor een paar heerlijke dagen zon, zee en tzatziki. En wie weet wat leuke contacten…..
Maar dat pakt anders uit. Haar reisgenoten zijn….anders dan waarop ze had gehoopt. Met nukken, grillen, eigenaardigheden en in sommige gevallen een flinke rugzak. Ze wordt er al snel doodmoe van, haar single medereizigers lijken haar vakantie flink te vergallen! Of ligt het toch ook een beetje aan haarzelf? Kan De Singlereis nog gered worden….?

De weg naar Paradise Beach op het Griekse eiland Samos
Een van de Griekse plekken waar de inspiratie vandaan kwam:-)

Mijn boek komt uit in………

Dat is nog niet helemaal duidelijk. Op dit moment ben ik lekker druk met het redigeren en herschreven van de laatste hoofdstukken. Daarna gaan zowel de uitgever als ikzelf de hele bups nog een keer redigeren, er moet een bio en samenvatting voor de achterflap worden geschreven, een portretfoto gemaakt worden (ik word nú al nerveus van de gedachte daaraan), en een illustratie voor de kaft. De planning is nu dat het boek uitkomt begin december, dus uitstekend om onder de boom te leggen:-)

En hoe ging dat dan met die uitgever?

Die bleek ik gewoon te kennen! Waar een netwerk al niet handig voor is. Arie is al jaren eigenaar van uitgeverij Betelgeuze. Een uitgeverij gespecialiseerd in schoolboeken en lesmateriaal, maar ook met een sectie kunst, poëzie en human interest. Tijdens een karamel cappuccino op een zonnig terras vroeg ik hem om advies wie of wat ik in de uitgeverij kon benaderen. Arie liet het advies achterwege en vroeg meteen naar het inhoud van mijn manuscript, en nadat ik hem daarover had verteld, was de boel zo goed als beklonken. Dit paste volgens Arie uitstekend in de sectie human interest! We spraken af dat hij het manuscript zou gaan lezen, en voordat ik het wist……..

Contractonderhandelingen voor mijn boek op het terras van Hometown!
De beste plek voor een zakelijke bespreking op het Buitenhof, én jarenlang mijn ‘kantoor’: Hometown!

….. bespraken we afgelopen zomer het contract en de inhoud van mijn manuscript!