Over La Raduzzi 2021-07-21T19:04:04+02:00

Buongiorno! En welkom op de site van La Raduzzi.

Laten we bij het begin beginnen: wie is La Raduzzi eigenlijk?

La Raduzzi is de nom de plume van kunsthistoricus, storyteller en Italië-kenner Maaike Raduzzi.
Ik dus.
Boekenvreter, dagdromer, diva, cappuccino-addict en erg goed in dagdromen over hoe ik in 2021 de bestsellerlijsten ga bestormen met mijn eerste boek De Singlereis.

Voor ongeveer 10 jaar lang was Italië mijn werkplaats. Ik kwam er met groepen toeristen in Toscane, Lazio, Umbrië, de Veneto en zelfs een paar keer op Sicilië. Niet verkeerd hoor, om steeds weer een ander Italiaanse piazza met middeleeuws stadhuis en renaissance-kerk als kantoor te hebben! Louter bijzondere gasten, de kleurrijkste Italianen, vooruit: ook de mafste situaties, en aan al het kunstzinnig fraais kwam maar geen einde.

Daarna werkte ik als projectmanager en maakte ik reizen op maat naar Italië en Griekenland, en speciale groepsreizen naar de mooiste locaties. En nu, nu mag mijn pen wat vaker het woord nemen (of schrijven): op mijn blog lees je onder Sweet Memories over mijn avonturen als reisleider in Italië. Over de gasten, de chauffeurs, de medewerkers van obscure musea en verborgen kerken. Ik kwam er in de leukste restaurants en smakelijkste gelaterie. Daarover vind je meer onder het kopje Mangiare! En al die leuke plaatsen hou ik natuurlijk niet alleen voor mijzelf, dus onder Reistips vind je interessante tips voor met name Rome, al glipt er ook wel eens een andere plaats of dorp tussendoor……

Ik laat jou, als lezer en als beschouwer, graag kennismaken met de verhalen achter kunst. Want hoe meer je weet, hoe meer je zal herkennen en onthouden. Ga maar snel naar Kunst & Co: daar kun je lezen over tentoonstellingen, musea, recensies en plekken in Italië waar de mooiste kunstwerken je om de oren vliegen.

Op mijn site deel ik het allemaal graag met jou. Misschien doe je er nog wel een leuke tip mee op voor de komende vakantie!

Tanti saluti,

La Raduzzi