Artikel Palet Magazine: Ik zie je in Thessaloniki

Het is gewoon teveel om op te noemen. Romeinse overblijfselen, Byzantijnse kerken, Ottomaanse minaretten en badhuizen, een uitzicht op zee én op de berg Olympus vanaf een 3,5 kilometer lange boulevard. De smakelijkste uitgestalde zoetwaren, soutzoukakiadolma’s en garnalensaganaki voor het diner en frappés om de dorst te lessen. Oh ja, en een relaxte sfeer, dankzij de vele studenten die de straten bevolken en de terrasjes vullen. Thessaloniki, de tweede grootste stad van Griekenland, heeft het allemaal.  

 

Er waait een briesje door de straten van Thessaloniki. Deze oeroude stad, gesticht in 315 v.Chr. door de Macedonische koning Kassander en genoemd naar zijn vrouw Thessalonike, ligt pal aan zee. De zilte bries is op een goede dag overal voelbaar. Maar brengt ook kleverig zeezout met zich mee, en een plakkerige atmosfeer. Zeker in de warme zomermaanden is een hotelkamer met airco geen overbodige luxe. Toch wil je in Salonika, zoals de Grieken haar ook wel noemen, geen minuut te lang binnenshuis blijven. Want deze stad herbergt een schat aan historische monumenten, en draagt een fascinerende geschiedenis met zich mee……. 

Zo begint mijn nieuwste artikel over de fascinerende Griekse stad Thessaloniki. Wil je er meer over lezen? Kijk dan in het nazomernummer van Palet Magazine! Nummer 396, augustus/september 2018, ligt nu in de winkel.

©photo credits Visit Thessaloniki

2020-05-22T17:32:39+02:00 13 augustus, 2018|Reistips|

Geef een reactie